Resultat från lördagens klubbmästerskap samt klubbfight

Då var det äntligen dags att redovisa lördagens resultat från pimplingen på Ölångssjön.
Vi samlades vid brevens bruk för gemensam färd mot sjön och det var 7 stycken pimpelsugna fiskare som dök upp. Det vart tyvärr några sena avhopp på grund av sjukdom m.m. Då det bara var en från Hallsbergsklubben fick Camilla och Jan som har en fot i vardera klubb vara Hallsbergare i dagens klubbfight.

Väl på plats vid sjön körde vi en snabb genomgång och traskade ut på den rikligt snötäckta isen. Man hann bli väl uppvärmd av pulsandet i snön så det var ingen risk för någon sträckning när det var dags att borra första hålet. Isen var fin och kändes lite tjockare än det 20-30 cm tjocka snölagret ovanpå densamma.

När sluttrumpeten ljöd så var det dags att tända grillen för den traditionsenliga korvgrillningen. Under tiden glöden gjorde sig i ordning fick alla väga in sin fångst. Det var blandat resultat i antalet fiskar från 2 st och uppåt. Men ibland räcker det långt med få!
För Kent Broberg lyckades slå alla på fingrarna med sina två abborrar på ca 7 hg vardera! Grymt bra jobbat!

Resultat – Herrar
1. Kent Broberg, 1402 gram
2. Jan Norén, 1138 gram
3. Leif Skoglund, 683 gram
4. Albin Westman, 391 gram
HSFK. Joakim Hammarlund, 977 gram

Resultat – Damer
1. Susanne Hellkvist, 1220 gram
2. Camilla Stjärnholm, 658 gram

När alla resultat var sammanställda och ett snitt skulle tas fram till klubbfighten så visade det sig att Hallsberg vann med minsta möjliga marginal! Det skiljde bara 0,33 gram i snitt mellan klubbarna!!!
Hallsberg fick 924,33 gram per person i snitt och vi fick 924 gram i snitt!
Så det är bara att lyfta på hatten och gratulera Hallsberg och Jan Norén för att han hittade den där sista lilla abborren som låg gömd i skryllan.

Nu siktar vi på ny pimpeltävling nästa lördag. Mer info kommer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.