Pimpelkula 3 – 2015

Då var årets tredje och möjligtvis sista pimpelkula genomförd.

Denna gång höll vi till i Knipphammarsviken (Sottern) och för första gången i år gick alla i mål med fisk i påsen. Tävlingen drog igång med stundtals strålande sol och avslutades med regn & snöblask, men sammanfattningsvis var det en trevlig dag på isen som var runt 20cm tjock. Vi får se hur vädret blir framöver om det går att köra en till kula eller inte.

Knipphammarsviken

Knipphammarsviken

Det var riktigt jämt i toppen då endast 3 (tre) gram skiljde mellan segraren Leif Skoglund och tvåan Claes Broberg. Camilla Stjärnholm var ensam tjej så segern var fixad redan från start. Men hon nöjde sig inte med det utan drämde till med 556gr vilket hade gett en bronsplats bland ”gubbarna”.

En kul sak för dagen var att Hallsbergs Sportfiskeklubb körde KM samtidigt vilket passade extra bra för Jan Norén då han körde två tävlingar i ett så att säga. Innan vi drog igång pratade vi om att vi skulle köra en intern kamp om snittvikt mellan klubbarna. Då Jan Norén satt på dubbla stolar valde jag att plocka ur honom ur detta när jag räknande ihop det hela.

Vi i OSFF fick ihop 4,468 kg fördelat på 6 fiskare medans Hallsbergs-gänget samlade ihop 1,544 kg på 3 fiskare.
Detta gav oss en snittvikt per fiskare på 744,67 gram jämfört med Hallsbergarnas 514,67 gram.

Hoppas att vi får fler möjligheter att göra något likande i framtiden och passar på att önska er ett riktigt ”skit –fiske” resten av året.

Herrklassen
1. Leif Skoglund – 1388gr
2. Claes Broberg – 1385gr
3. Albin Westman – 502gr
4. Ingvar Persson – 356gr
5. Kent Broberg – 281gr
6. Jan Norén – 144gr

Damklassen
1. Camilla Stjärnholm – 556gr

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.